• КультУра: М. Кулiш "Маклена Граса" / cтудентська вистава ХДНУ ім. І.П. Котляревського - КультУра Skip to content

КультУра

 

• КультУра: М. Кулiш "Маклена Граса" / cтудентська вистава ХДНУ ім. І.П. Котляревського

Дата: 25.05.2018 г. Автор: elena
]]>Печать]]> E-mail

КультУра #0
Куліш — густа, насичена і дуже смачна юшка, приготована з пшона, сала та картоплі. Ці інгредієнти є основними і достатніми. Але є куліш «багатий»: зі свинячими хвостами та очеревиною, куліш зі щукою чи сомом, пісний куліш на олії з грибами. Драматург Микола Куліш знався на кулішах, а його літературні страви смакують дотепер. У літературу Микола Куліш приходить з фронтової польової газети, він писав дотепні вірші на генералів і полковників, у вільні хвилини на фронті читали й дуже сміялися. Писав він тоді й маленькі одноактові п'єси, а виконували їх вояки, переодягаючись, коли треба було, у жіночий одяг, пошитий з простирадл.
 
Просмотров 79